Monday, October 19, 2009

Flashback: First Time Aku Rasa Lelaki Itu Layak Untuk Di Sukai

I had my first crush when I was Standard 6.
Nama dia Mohd Hazrat Hakimi.

I don't know how I can still remember his name, I just do.
Mohd Hazrat Hakimi.

Aku kelas 6 Kekwa.
Dia kelas 6 Cempaka.
Kelas kami opposite each other.

Aku memang seorang yang loser, selalu akan pergi cross-over ke 6 Cempaka untuk meminjam penyapu, eventhough it was NOT even my turn to sweep the bloody class.
(Hahahahaha korang ingat tak zaman sekolah, penyapu tak cukup, jadi kita kena pinjam class lain?)

Sebenarnya aku tidak berapa ingat KENAPA aku suka kepada Mohd Hazrat Hakimi (perlu ke type nama penuh ni?),
tetapi kenapa sampai sekarang aku masih ingat kepada Mohd Hazrat Hakimi?

"Is because what I did back in Standard 6 to get his attention; to actually show him I was this cool chick."

Kami sama tuisyen.
Cikgu Tuisyen selalunya akan pick-up Mohd Hazrat Hakimi (aku suka type nama penuh dia) terlebih dahulu, kemudian akan ke rumah aku untuk pick-up aku pula.

Jadi, aku tunggu di rumah.
Bukan tunggu bersahaja, tetapi aku tunggu di atas pokok.
WTF
(Iya, kau bayangkan seorang gadis pendek di atas pokok bersama buku Tuisyen dan sandal Bata)

Rumah aku ada pokok.
Aku panjat pokok itu, tunggu van Cikgu Tuisyen yang datang dengan Mohd Hazrat Hakimi.

Sebaik sahaja Cikgu Tuisyen itu tiba dengan Mohd Hazrat Hakimi in the van,
aku melompat gaya stunt-man turun dari pokok,
dan aku ingat lagi, dengan muka bersahaja, aku masuk ke dalam van,
sambil kata, "SSSuup" kepada Mohd Hazrat Hakimi.

Aku pun kurang pasti, adalah itu pengaruh televisyen, ataupun aku memang plain sick?, kerana aku benar-benar percaya bahawa jika aku panjat pokok dan terjun gaya macho, ia akan menarik minat Mohd Hazrat Hakimi.
(Hahaha Ya Allah, ampunilah dosa aku ini)

Jadi, what happened to Mohd Hazrat Hakimi, you might ask?

Well, he NEVER spoke to me, not even a word.

Hahahaha thank you.

(Mohd Hazrat Hakimi, if you are reading this, please admit that it was kind of cool looking at me jumping from that tree, so that I can rest in peace)

****** Sejak hari itu, aku berjanji kepada diri aku, supaya tidak menanam pokok di rumah. For my kid's sake.

16 comments:

Anonymous said...

puss puss my monkey.. ;)

Anonymous said...

hehehe ur funny

mya kamal said...

ssupp sememangnya tidak akan hilang drp you ti.hahaha

Izrin said...

haha..aziati.. you just made my day!

angelX said...

pusspuss: hahahaha u cant stop saying that now can you :D i told u, its addictive :)

mya: yes! wassap. esok i gi vietnam, bye watsup

izrin: hehehe. kisah mohd hazrat hakimi. dia tak pernah tegur i ok. chis.

supersonic_teeth said...

WHATSUPPPPPPPPPPPP WOMAN!!!!!!!!!!! *if he thinks you dont sound cool saying it, well, I DO!* happy vietnaming.

angelX said...

hahahaha. thank you thank you
we should go do our whatsup session again!
rindu!

Anonymous said...

haha your story is sooo funny! being a schoolkid, we tend to do stupid things right? well, for someone who had been very very closed to him for years, i didnt believed what ive read! tak sangka pun ada.. haha..=)

angelX said...

Shit. ini siapa?
habis rahsia I. hahahahahahahahahahahahhahaa

Anonymous said...

hahaha.. dun worry, your secret is save with me as long as he doesn't know the existing of this entry.. =)i wont tell him, promise!=))

Aziati Wan Haron said...

Hahahahahhahaha OMG -_- shifty eyes

Hunky said...

hehe, after 15 years, you may rest in peace... it's so cool.. =)

Aziati Wan Haron said...

I think I'm going to faint now -_-

ms.lee said...

hahahahahahahaha..so funny! i used to be close to him before...n that "hunky" was him.... so u may be in peace now cos he said u're cool (^_^)

Aziati Wan Haron said...

Hahahaha this entry was never meant for him to read. LOL

Anonymous said...

omg, he read that! hahaha ;)