Thursday, April 1, 2010

Ballerina Flats

Aku ingat lagi, tidak lama dahulu,
Aku rasa, mungkin 3 minggu yang lalu,
Aku duduk santai di atas sofa di dalam bilik sambil melihat sekitar bilik.

Terlintas di otak aku tentang barang-barang yang aku ada.
Aku buat keputusan untuk berhenti beli kasut & beg
(At least, for the next 6 months)
(Iya.. terutama sekali kasut!@#$)

I should really wear the shoes that I already have.
But instead, I wear the same shoe each day, or worst, the same slippers!@#
Kasut-kasut & beg-beg lain tersimpan cantik di dalam kotak, menghitung hari untuk di pakai dan berjasa kepada Tuan nya. Kasihan sungguh...


Jadi aku beritahu diri aku (3 minggu yang lalu), bahawa
1) Aku akan pakai SEMUA kasut (dan bag) yang aku sudah ada
(supaya kasut & bag itu tidak terguris hati kerana aku asyik pakai kasut/selipar yang sama, macam pilih kasih pula, kalau ada anak-anak kita kena sayang mereka sama banyak kan? OK di sini aku training supaya adil)
2) Aku tidak akan beli KASUT atau BAG baru


TETAPI, wahai shoe-maker,
Kenapa kau mesti cipta kasut cantik sebegini?


*********** PS:- Okay the shoe (above) is already out of stock. So I didn't buy them.
Selamat, for now. Aku punya misi masih berjaya. FOR NOW.

6 comments:

Anonymous said...

3 weeks ago ehh? hurrmm..
wat abt the shoe that u bought at the curve that day b?

NN said...

babe,

cuba u tengok betul2, the shoes yg u idamkan ini adalah seperti sama (plus minus) yang ada kat rack no2 dari bwh tuh..color sama wey!!

hahahha

Aziati Wan Haron said...

NN: Babe, itu Gladiator sandals.
Ini ballerina flats. di perbuat daripada riben yg oh so lembut. hahahahaha WTF

Anonymous: HAHAHAHAHAHHA. What? What curve??? (innocent eyes) Ok I bought 2 shoes. But no more. No more -_-

Jason said...

where to buy the ballerina shoe? wink

Shopaholic said...

good luck dgn mission awak

Izrin said...

sama! i dun even remember that i have certain shoes in my store. sebab asyik pakai the same crocs tak kira pakai baju kurung ke, jeans ke, shopping mall ker, kenduri ker, kedai ke, itu lah kekasih i.