Wednesday, July 1, 2009

Tauge Incident

Sunday mornings;
I usually wake up quite early (regardless of what happened on Saturday night);
Pergi pasar untuk Mama.

Aku tidak begitu ambil kisah untuk pergi ke pasar;
Kerana aku punya 'bodyguard' untuk carry all the things I bought.
Bodyguard itu adalah seorang budak lelaki baru baligh bernama Loser.
Thank you.
Dan kini dia baru dapat lesen memandu, jadi aku ada bodyguard dan driver.
Thank you.


Dahulu; aku pergi pasar seorang diri.
Aku mula heret Loser untuk pergi ke Pasar bersama aku; kerana 1 incident.


"The Tauge Incident" - hahahaaha wtf.
Setiap kali aku pergi beli Tauge, Abang jual Tauge; dia pasti pandang aku in a very weird way.
Aku juga notice, Abang Tauge selalu mengekori aku di pasar.
Dia agak, pelik.
Aku jadi, rimas.


Suatu hari, sedang aku asyik bermain bersama Aliff di rumah; ada delivery.
One dozen of red roses.
Dia tulis "I knew you were special from the first time I met you."
Signed, Abg Tauge.


A month later; I was out for lunch with NN.
As I parked my car; I saw him, Abg Tauge.
When he saw me, HE RAN AWAY!
I thought that was weird.


Well, NN & I went for lunch.
As I was just about to pay for lunch;
Then waitress said, "Abg Tauge settled it."


Jadi aku bawa mula heret Loser untuk ke pasar bersama aku.
Aku avoid beli Tauge di kedai Abg Tauge itu.
Aku beli di kedai Tauge sebelah.
(Tapi Tauge kedai sebelah not as fresh as Abg Tauge's Tauge.. But we win some; loose some, NO?)
Hahahahaha tauge pun jadi issue.


Anyway, again, wtf am I writing this NOW?
Well on Sunday; I went to Pasar, ALONE.


Lagi sekali aku avoid untuk beli Tauge dari Abg Tauge.
Aku proceed minding my own business, beli apa yang patut.
Kemudian; aku pulang.


But Noooooooooooooooooooo.
Cuba teka apa ada di atas kereta aku?


Yes. That's RM0.50 worth of FRESH TAUGE from Abg Tauge.
And a FLOWER.
Romantic jugak kan Abg Tauge ni?

8 comments:

all about beca said...

what have you been wearing to the pasar sampai abg tauge to jadi head over tauge over you??
i gotta agree, its a weird and funny gesture!! hahah

Izrin said...

hahahahahhahaha..farny la abang tauge tuh.. sweet giler

Anonymous said...

awww.. sho comel the abang tauge.. hehe..

angelX said...

Beca, I'm always decently dressed -_-

Izrin: Hahaha go la pasar 15!! hahahahahaha! Then you will know what I MEAN!!

Anon: Are you the Abg Tauge?

Shazan said...

dam sweet wei

angelX said...

Jan, next time you go to pasar with me ;)
BTW, enable your profile.

tash said...

baby! hahaha ni kelakar tp sweet tp creepy also. nevertheless, tauge and bunga. no abang in the whole wide world would think of that combo. mc d pun tak terlintas idea tu. combo romantic satu!

tash said...

baby! hahaha ni kelakar tp sweet tp creepy also. nevertheless, tauge and bunga. no abang in the whole wide world would think of that combo. mc d pun tak terlintas idea tu. combo romantic satu!