Friday, June 5, 2009

The Right Thing

Baru sahaja aku mahu lelapkan mata,
Rehat.
Talifon aku berdering.

Revolusi.

"He is in trouble."
Aku terus terjaga.

Ini bukan revolusi yang aku mahu.
Tapi, ini yang aku peroleh.
Pada pukul 3 pagi.

Jadi, aku terus bangun.
Pergi ke dia.
Lebih elok aku nickname dia Loser di sini.

Iya,
Loser, yang di bawah jagaan aku.
Tanggungjawab aku.

Sepanjang jalan, aku hanya diam.
Lihat jalan raya.
Sekali sekala, curi pandang kepada si pemandu, BumbleBee.
Kasihan.
Kena heret sekali.

Tiba di sana, aku lihat Loser.
Terbaring.
Topless.
Bodoh.

First things first, aku keluarkan talifon.
Terus "Click," ambil gambar, one for the road photo.
Priceless moment, aku capture.

Kemudian aku pandang Loser dan cakap, "What the fuck?"
Namun, apa yang mampu difahami oleh seseorang yang wasted?
A wasted loser.

So I poured water all over his body.
"Bodoh." bisik hati aku.

"Tak tahu minum, jangan nak minum. Stupid." aku bicara seorang diri.
Di tandas awam itu, aku suruh dia pakai baju.
Baju yang penuh dengan his own vomit.

"Siapa suruh pakai white shirt to clubs? Stupid." aku geram, bicara, lagi.
Tiba kembali di kereta, BumbleBee datang, membawa Green Tea.
"Ask him to drink that."

Aku sumbat Green Tea masuk dalam mulut dia.
Cari baju baru, untuk tukar, dalam kereta.
Tiada.

No choice, wear your fucking vomit.

Aku berdiri, pandang BumbleBee.
BumbleBee, pandang aku.
Kami, pandang dia.

"Funny they called you...." dia membebel, dalam khayal.

"Shut up."

Iya, they called me because they know I will fix this shit.

But,
After I fixed all this shit up,
It's FUNNIER ; that the next thing I know; the person that ends up in shit, is ME.

10 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
angelX said...

Oh No! You've disclosed LOSER's real name! Hahahahahahahaha.

Polis : Ini siapa punya ni? (kata polis sambil tunjuk kepada Loser)

"Ha, saya tuan punya benda ini."

Polis: Mahu kutip balik, atau kutip masuk lokap?

Hahahaha. Save yr asses. RM1200 worth of ass. Haha

Anonymous said...

patut kutip masuk lokap je next time... hahahaha
dah settle ke amount tu? update?

Azam Wh said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Nicholas Mark Pereira said...

what a night.

angelX said...

Nic: Yeah tell me bout it. LOL.
Lucky I took that photo.
Hahaha. Damn he was wasted.

LUCKY I DIDNT PAY RM1200!!!!!!!

angelX said...

Hi comment removed to protect Loser's identity.
Hahaha ;)

bukan nama sebenar said...

melalui ape yang telah saya baca, jalan cerita telah diubah dari kisah sebenar dengan niat untuk menghasilkan cara penyampaian cerita yang lebih dramatik.

angelX said...

Itulah namanya penulisan.
Hahahaha

Nicholas Mark Pereira said...

HAHA. never thought of taking pics. damn.